Eveniment

​Boeing a lansat un nou avion privat de 400 milioane dolari

.

.

Autor: Ştefan Stan

27.12.2018, 21:00 1652

Boeing Business Jets a lasat în Dubai, pe nouă decembrie, noul avion BBJ 777X, la Middle East Business Aviation Association Show. Avionul este versiunea privată a noii generaţii de avioane de pasageri Boeing 777X, variantă care s-a dorit a fi următorul produs-pilot şi înlocuitorul iconicului 747 (Jumbo Jet), potrivit Business Insider.

Din 1996, BBJ a transformat aeronavele comerciale în avioane private opulente pentru lumea elitei bogate. În toată istoria companiei au fost vândute 261 de aeronave de acest tip, însă toate arată ca nişte opere de artă zburătoare.

Interiorul BBJ 777X arată ca o casă în toată regula, cu peste 3.000 de metri pătraţi suprafaţă. La fel ca în cazul versiunii comerciale, 777X va fi disponibilă şi în alte două variante de dimensiune. Boeing spune că modelul BBJ 777X este avionul privat cu cel mai mare potenţial de călătorii lungi realizat vreodată (sunt posibile zboruri de la Sydney la Londra sau din Seattle în Dubai). Consumul de combustibil este cu 5% mai mic, iar emisiile au fost diminuate semnificativ.

Noul avion privat este compartimentat în recepţie, un lounge uriaş, sală de mese cu bar, dormitor principal cu baie şi dressing în zona frontală a aeronavei şi încă unul în zona din spate, încă un lounge mai mic, sală de mese mai mică, birou, spaţii de recreere, dormitor pentru oaspeţi, sală de aşteptare. Toate aceste spaţii sunt realizate de un trio de concepte de design interior – Greenpoint Technologies, Jet Aviation şi Unique Aircraft Design – iar preţul nu este specificat.

Boeing 777-8 are un preţ de listă de 394,9 milioane de dolari, iar varianta mai mare – 777-9, care se aşteaptă să intre în serviciu în 2020 – costă 425,8 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO