Eveniment

Boc se recunoaşte învins. Aduce străini care să îi facă planificarea economică

Boc se recunoaşte învins. Aduce străini care să îi facă planificarea economică

Autor: Barbulescu Ovidiu

16.03.2011, 18:29 29

Guvernul a decis, miercuri, la recomandareaBăncii Mondiale, să constituie un comitet de planificarestrategică şi monitorizare a politicilor sociale şieconomice, care să fie format din experţi români şistrăini neremuneraţi şi care să funcţioneze în coordonarea directăa premierului, informează Mediafax.

Constituirea comitetului a fost decisă pe baza unui memorandumprezentat în şedinţa de miercuri a Guvernului, au declarat surseoficiale.

"Comitetul va fi format din experţi români şistrăini, neplătiţi pentru activitatea lor, care vorfurniza, la cerere, expertiză pentru planificarea strategică apoliticilor publice. Noua structură este formată la recomandareaBăncii Mondiale", au arătat sursele.

Agenţia Mediafax a anunţat, la începutul lunii ianuarie, după oîntâlnire a premierului Emil Boc cu Philippe Le Hourerou,vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru regiunea Europa şi AsiaCentrală, că reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Mondiale auconvenit să înceapă aplicarea planului de acţiuni elaborat în urmarecomandărilor instituţiei financiare şi care urmăreşte, înprincipal, simplificarea mediului de afaceri şi reducereabirocraţiei.

Planul va fi derulat de un grup de lucru, ai cărui membri voravea asistenţa tehnică a Băncii Mondiale, inclusivcu experţi străini. Grupul de lucru va monitoriza şi viitoareleproiecte de investiţii finanţate de Banca Mondială în România, audeclarat atunci surse guvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO