Eveniment

Billa a ajuns la Galati. Urmeaza Sfantu Gheorghe

01.02.2005, 00:00 45



Compania Billa, divizie a grupului austriac cu acelasi nume, a deschis la Braila cel de-al 14-lea magazin din Romania.



Valoarea investitiei pentru un supermarket este de aproximativ 5 milioane de euro. Magazinele au o suprafata de vanzare variind intre 1.000 si 2.400 de metri patrati, pentru comercializarea de produse alimentare si nealimentare de larg consum.



De asemenea, supermarketurile dispun de parcari cu peste 200 de locuri.



Actionarii companiei au decis, anul trecut, construirea de magazine si in orasele Galati si Sfantu-Gheorghe.



Lantul de magazine Billa este prezent in Romania incepand cu luna februarie a anului 1999, cand a fost inaugurat primul supermarket in Bucuresti, amplasat in cartierul Titan.



Ulterior, reteaua din Bucuresti a fost extinsa la trei unitati, fiind construite magazine si la Ploiesti, Arad, Timisoara, Cluj, Deva, Constanta, Galati, Craiova si Iasi.



Potrivit conducerii firmei, Billa intentioneaza sa-si extinda, in urmatorii ani, lantul de magazine pana la un numar de 40-50 unitati in toate orasele importante ale tarii. Anual, ar urma sa fie deschise 6-10 centre.



Compania austriaca Billa, care face parte din concernul german Rewe, are peste 1.000 de magazine in Austria, fiind prezenta cu alte 300 in tari precum Italia, Cehia, Slovacia, Croatia, Ucraina si Bulgaria.



Pe piata romaneasca, Rewe detine, pe langa cele 14 unitati Billa, sapte magazine cash & carry Selgros si patru magazine de tip discounter XXL Mega Discount, investitiile totale ridicandu-se la aproximativ 200 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO