Eveniment

Bilanţul pandemiei de coronavirus în România: 123 de cazuri noi au fost confirmate, iar numărul total al pacienţilor infectaţi depăşeşte 1.000

Bilanţul pandemiei de coronavirus în România: 123 de...

Autor: Laura Buciu

26.03.2020, 13:06 4896

Pe teritoriul României, au fost confirmate până joi un număr de 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre ele, 17 au murit şi 94 au fost declarate vindecate, cele mai multe în Timişoara. Alţi 11 români au murit în străinătate, cei mai mulţi în Italia.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că în România sunt 123 de cazuri noi de coronavirus, iar bilanţul este de 1.029 de cazuri în total.

94 de români au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Este vorba de 53 de pacienţi la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi.

Până joi 17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău şi Timişoara, au decedat.

GCS arată că una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, care a contactat virusul în cadru familial.

„La nivelul unităţii au fost luate de urgenţă toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect”, potrivit GCS.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 7 ani şi 87 de ani.

La ATI sunt, joi, internaţi 29 de pacienţi, din care 23 în stare gravă.

În România, în carantină instituţionalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până joi, la nivel naţional, au fost prelucrate 15.998 de teste, din care 823 în unităţi medicale private.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, pentru fals în declaraţii.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franţa şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie şi Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 11 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franţa şi unul în Marea Britanie, au decedat.

Citiţi AICI Ziarul Financiar de vineri în format e-paper 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO