Eveniment

Bilanţul Neversea: Peste 550 de petrecăreţi au avut nevoie de ajutor medical în timpul festivalului

Bilanţul Neversea: Peste 550 de petrecăreţi au avut...

Autor: Cătălin Legănel

10.07.2017, 13:11 172

Potrivit IGSU, în fiecare zi a festivalului NEVERSEA, peste 110 pompieri, paramedici şi voluntari au fost în gardă, iar la locul evenimentului au fost montate şi două spitale mobile, unde erau transportate, inclusiv cu şenilata, persoanele care acuzau diferite afecţiuni

„Salvatorii aflaţi pe plajă au acordat prim ajutor calificat pentru 567 de persoane, care au semnalat probleme medicale, iar pentru 12 dintre acestea a fost asigurat transportul la unităţile spitaliceşti din municipiu. Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din militari şi voluntari ISU au patrulat pe plajă şi în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a ajuta persoanele cu diferite afecţiuni medicale”, se arată într-un comunicat transmis luni de IGSU.

Totodată, pompierii au aplicat amenzi de peste 70.000 de lei în urma sutelor de nereguli descoperite la diverse unităţi de cazare turistică, cluburi, baruri, discoteci şi amenajări temporare în timpul unor controale efectuate înainte şi în timpul festivalului NEVERSEA.

Astfel, în perioada 3 - 9 iulie, peste 70 inspectori de prevenire au derulat 47 de verificări la unităţi de cazare turistică, cluburi, baruri, discoteci şi amenajări temporare.

„În urma acţiunilor din teren, colegii noştri au identificat peste 300 de nereguli şi au aplicat 73 de amenzi, în cuantum de 72.850 de lei. Deşi personalul specializat a identificat 12 operatori economici care funcţionau fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nu au fost înregistrate situaţii care sa impună aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionarii obiectivelor verificate”, se mai precizează în comunicatul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO