Eveniment

Bilanţul în turism: doar 2,7 milioane de străini s-au cazat în 2018 în unităţile turistice din ţară, plus 1%

Bilanţul în turism: doar 2,7 milioane de străini s-au...

Autor: Mirabela Tiron

04.02.2019, 17:00 318

Vizitatorii străini au petrecut în medie doar două nopţi de cazare în ţară.

România a atras anul trecut în unităţile de cazare doar 2,7 milioane de vizitatori străini, număr în creştere cu 1% faţă de anul anterior, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Aceştia au petrecut în medie doar două nopţi în structurile turistice, respectiv au adunat în total 5,3 milioane de nopţi. Datele mai arată faptul că 2 milioane de străini au provenit din ţările UE şi doar 600.000 de vizitatori străini au provenit din Asia, America de Nord şi America de Sud sau Africa. Puţin peste 400.000 de asiatici s-au cazat anul trecut în structurile din ţară şi doar 200.000 de americani au ajuns în unităţile turistice. În continuare, cei mai mulţi străini care se cazează în România vin în interes de afaceri şi petrec o noapte, cel mult două, în unităţile turistice. Ultimele date arătau că trei sferturi din numărul total de înnoptări ale străinilor în ţară sunt înregistrate în Capitală, cea mai atractivă destinaţie pentru vizitatorii străini.

România nu reuşeşte să atragă vizitatori străini care să vină în vacanţe în oraşele din ţară şi nu figurează pe harta destinaţiilor turistice europene în lipsa unei strategii eficiente de atragere a străinilor. Contribuţia străinilor în total înnoptări este mică, de doar 19% (nivel ce ne poziţionează la coada clasamentului). Spre comparaţie, în Ungaria contribuţia străinilor în total înnoptări este de 47%, iar în Cehia de 48%, arăta un raport al Eurostat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO