Caută doar în titlu
Eveniment

Big Brother de România. Unde vor fi stocate istoricele medicale ale tuturor românilor

Istoricul medical al fiecărui român va fi stocat, începând cu2013, într-o bază electronică de date care poate fi accesată demedicii din spitalele de pe tot cuprinsul ţării. "Unitatea-mamă" vafi amplasată la Bucureşti, într-un loc despre care autorităţilespun că va fi "bine păzit", scrie Gândul.

Fiecare român va avea, începând cu anul 2013, propriul dosarelectronic de sănătate, care îl va înlocui pe cel clasic, pe suportde hârtie. "Dacă un pacient ajunge într-un spital din Timişoara,doctorul va putea să-i consulte întreaga istorie medicală,indiferent de unitatea medicală în care acesta se află", a explicatpentru gândul ce înseamnă acest sistem ministrul Comunicaţiilor,Valerian Vreme. Potrivit autorităţilor, dosarul electronic desănătate ar trebui să uşureze munca medicilor, dar şi să facilitezeaccesul românilor la tratament. Pe lânga datele persoanele alefiecăruia dintre noi, fie că suntem asiguraţi sau nu, dosarulelectronic va cuprinde şi istoricul medical, alergiile, imunizărilefăcute, rezultatele de la testele de laborator, documentele produseîn timpul procedurilor medicale şi alte informaţii de acest tip.Menirea tuturor acestor informaţii? Să-i ajute pe medici săstabilească tratamentul adecvat fiecărui pacient.

"Acest proiect este unul complex, care se va desfăşura în maimulte etape şi pe mai mulţi ani. Prima etapă, care va fi gata celmai devreme la începutul lui 2013, constă în strângerea tuturordatelor medicale ale pacienţilor români existente până atunci.Acest sistem va fi disponibil numai în spitalele de stat", adeclarat pentru gândul Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale deAsigurări de Sănătate. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.