LIVE: Acum la ZF Tech Day: Soluţii de smart metering. O discuţie cu Călin Neamţu, director general al Companiei de Apă Someş S.A.
Eveniment

BestJobs: Cele mai căutate joburi în iulie 2021 au fost cele din financiar – contabil sau economist, inginerie, şoferi, marketing, logistică şi IT

♦ „Candidaţii din segmentul 45+ au multă experienţă şi au acumulat multe abilităţi utile pe piaţa muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăţi pentru că noile cerinţe din partea companiilor nu mai includ setul de abilităţi pe care ei îl au.“

Candidaţii cu vârsta de peste 45 ani au înregistrat 40% dintre aplicările la joburi din luna august, cu 10% mai mult decât în iulie, conform datelor de la platforma de recrutare BestJobs. Jumătate dintre aceste aplicări au fost depuse din partea segmentului de vârstă 45-54 ani, urmat de cel de 55-64 ani, cu 13% şi de cel de peste 65 ani, cu 7%.

„Candidaţii din segmentul 45Ă au multă experienţă şi au acumulat multe abilităţi utile pe piaţa muncii. În ciuda acestor lucruri, în­tâm­pină uneori dificultăţi pentru că noile ce­rinţe din partea companiilor nu mai includ setul de abilităţi pe care îl au cei din categoria aceasta, forţându-i la compromisuri în ceea ce priveşte domeniul sau salariul, sau să îşi dez­volte noi abilităţi. Activitatea crescută pe plat­for­mă indică, printre altele, faptul că îşi lărgesc aria de căutare şi aplică la mai multe joburi decât înainte, devenind o categorie mai vizibilă şi pentru angajatori“, afirmă Ana Vişan, mar­keting manager în cadrul BestJobs România. 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.