Eveniment

BERD si IFC aloca 62 mil. euro pentru 10% din Distrigaz Sud

30.06.2005, 19:52 14

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC) au alocat fiecare cate 31 mil. euro pentru preluarea in cote egale a unui pachet de 10,2% din actiunile Distrigaz Sud.

Francezii de la Gaz de France (GdF) au achizitionat un pachet de 51% din cea mai mare distributie de gaze naturale din Romania, Distrigaz Sud, in cadrul unei tranzactii totale de 311 mil. euro. Finalizarea tranzactiei la Distrigaz Sud a avut loc recent. GdF s-a angajat sa plateasca 128 mil. euro pentru achizitia unui pachet de 30% din actiuni si sa investeasca 183 mil. euro la o majorare de capital in urma careia isi va majora participatia la 51%.

Cele doua institutii financiare internationale vor prelua indirect actiuni la Distrigaz Sud, prin participatii la o companie special infiintata de Gaz de France International pentru administrarea pachetului majoritar de actiuni la Distrigaz. GdF va detine 40,8% din titluri, iar restul de 49% din actiuni vor fi in proprietatea statului roman. Gaz de France International va inlocui 45% din retele in urmatorii opt ani, precum si toate contoarele mai vechi de 20 de ani.

IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, a precizat ca implicarea sa va sprijini programul de investitii al Distrigaz pentru perioada 2005-2012, in valoare de 277 mil. euro, pentru extinderea si modernizarea retelei de distributie.

Distrigaz Sud opereaza prin 11 sucursale regionale. Reteaua sa de distributie acopera 20 de judete, cu o suprafata de 100.000 de kilometri patrati si o populatie de 11 milioane de locuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO