Eveniment

Bechtel inca asteapta banii pentru inceperea lucrarilor

21.03.2006, 00:00 10

In timp ce autoritatile anunta ca pana la sfarsitul acestei saptamani va desecretiza contractul incheiat cu firma americana Bechtel pentru construirea autostrazii Brasov-Bors, oficialii acesteia din urma spun ca operatiunea nu prezinta nici un interes pentru firma, aceasta asteptand banii pentru derularea lucrarilor.

Ministrul transporturilor Gheorghe Dobre a anuntat ieri ca pana la finele saptamanii contractul va fi facut public, cu exceptia clauzelor comerciale cu caracter confidential. "Noi am acordat Companiei Nationale inca de doua saptamani dreptul de a face publice toate informatiile din acordul incheiat cu Guvernul Romaniei. Din perspectiva noastra ''desecretizarea'' nu va aduce nimic nou fata de datele furnizate pana acum opiniei publice si nu consideram ca acestea reprezinta o prioritate pentru compania noastra. Noi asteptam sa primim banii necesari demararii lucrarilor si sa ne apucam de treaba", a declarat pentru ZF Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel.

O parte dintre clauzele contractului cu Bechtel, incheiat in 2003 de fostul Cabinet, au fost renegociate de actualul Guvern cu firma americana, in special in ceea ce priveste avansul pentru lucrari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO