Eveniment

Băutorii de bere nu sunt deranjaţi de inflaţie: Heineken raportează vânzări peste aşteptări

Băutorii de bere nu sunt deranjaţi de inflaţie:...

Autor: Ştefan Stan

01.08.2022, 10:22 120

Heineken a raportat vânzări de bere peste aşteptări, clienţii nefiind deranjaţi de inflaţie, dar a menţinut o perspectivă prudentă pe fondul presiunilor inflaţioniste crescânde, scrie Bloomberg. 

Volumele de bere din primul semestru au crescut cu 7,6% pe o bază organică, mai bine decât estimarea medie de 5,73% a analiştilor, a declarat luni producătorul olandez de bere într-un comunicat.

Rezultatele arată că băutorii de bere au tolerat până acum creşterile de preţuri pe fondul inflaţiei în creştere. Heineken a avertizat la începutul acestui an că consumatorii ar putea reduce achiziţiile, ameninţând redresarea industriei după pandemie.

Acţiunile companiei au scăzut cu până la 3,5% la debutul şedinţei de tranzacţionare. Acestea au scăzut cu 5,2% în acest an.

Compania a majorat preţurile cu o medie de 8,9% în primul semestru faţă de anul trecut şi este posibil să mai vină şi alte majorări în restul acestui an, a declarat directorul financiar Harold van den Broek.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO