Eveniment

Băsescu invită partidele la dialog pe Constituţie şi reorganizare, în a treia decadă a lui iunie

10.06.2011, 16:03 96

Preşedintele Traian Băsescu invită partidele politice la dialogpe tema revizuirii Constituţiei şi pe cea a reorganizăriiadministrative a ţării, în a treia decadă a lunii iunie.

Şeful statului a susţinut, vineri, într-o declaraţie laCotroceni, că a observat disponibilitatea unora dintre lideriipolitici din opoziţie de a fi solidari cu reducerea la 300 anumărului de parlamentari şi chiar propunerea de a se iniţiaimediat o lege în acest sens.

Traian Băsescu a adăugat că, deşi nu există o similitudine înprivinţa modului în care să se facă acest lucru - prin revizuireaConstituţiei sau prin lege - dar este clar că există şi punct devedere comune.

Preşedintele a mai spus că nu crede că cineva ar fi împotrivasoluţiilor care flexibilizează prevederile pentru confiscareaaverilor ilicite. "Cred că aici n-am avea o problemă chiar şi înParlament", a adăugat Băsescu.

Referindu-se la reoganizarea administrativă a ţării,preşedintele a precizat că a observat numeroase puncte de vederecare susţin reorganizarea, deşi există mai multe viziuni, respectivcu opt regiuni, cu până la 12 regiuni sau cu 16 regiuni.

"Nu există, ca şi la Constituţie, o unitate de puncte de vedereasupra modalităţilor, dar există puncte de vedere comune întreputere şi opoziţie ca acest lucru să se întâmple", a adăugatBăsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO