Eveniment

Băsescu înlocuieşte şapte ambasadori dintr-un foc

Băsescu înlocuieşte şapte ambasadori dintr-un foc

Autor: Miruna Badea

24.11.2011, 00:00 788

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretele de rechemare din funcţie pentru ambasadorii României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Qatar, Malaiezia şi Brunei Darussalam. Preşedintele a semnat decretul privind rechemarea lui Emil Rapcea din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan.

De asemenea, preşedintele a semnat decretul de rechemare a lui Sorin Mihail Tănăsescu din calitatea de ambasador în Tunisia. În anul 2010 CNSAS cerea Curţii de Apel Bucureşti să constate că a fost colaborator al fostei Securităţi, dosarul acestuia relevând că şi-a pus la dispoziţie locuinţa pentru întâlniri conspirative.

Şeful statului a mai semnat şi decretele de rechemare a lui Victor Mircea din calitatea de ambasador în Algeria, a lui Niculaie Goia din calitatea de ambasador în Emiratele Arabe Unite, a lui Petru Petra din calitatea de ambasador în Malaiezia şi în Brunei Darussalam, precum şi a lui Adrian Măcelaru din calitatea de ambasador în Qatar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO