Eveniment

Băsescu: Fac apel tuturor politicienilor să ratifice noul tratat de consolidare a disciplinei financiare

Autor: Mediafax

31.01.2012, 17:42 105

Preşedintele Traian Băsescu a făcut "un apel" către întreaga clasă politică să privească atent la noul tratat de consolidare a disciplinei bugetare, pe care România va trebui să-l ratifice, precizând că politicienii trebuie "să pună armele bătăliei jos" şi să vadă opţiunile pentru anii următori, informează Mediafax.

"Dat fiind momentul extrem de important, decizia extrem de importantă luată în Consiliu, cred că este un moment în care politicienii, cel puţin pe această temă, trebuie să pună armele bătăliei jos şi să vadă care sunt opţiunile pentru anii următori", a spus el.

Şeful statului a menţionat că şi puterea şi opoziţia trebuie să fie responsabile legat de deciziile care vor fi luate.

Băsescu a făcut în acest sens un apel către toţi politicienii.

"Reiterez apelul la toată clasa politică să privească la acest tratat pe care va trebui să-l ratificăm sau nu. Opţiunea mea este să mergem înainte cu Europa. Numai împreună putem face faţă proceselor de globalizare", a precizat el.

Preşedintele Băsescu a mai spus că suntem în faţa unei opţiuni fundamentale, respectiv dacă "lăsăm copiilor noştri" o casă sau o datorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO