Eveniment

Barna: USR a strâns semnăturile necesare pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”

Barna: USR a strâns semnăturile necesare pentru...

Autor: Ema Stoica, Mediafax

15.08.2018, 11:28 262

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, că au fost srânse cele 500.000 de semnături, din 21 de judeţe, pentru petiţia „fără penali în funcţii publice”, dar nu va fi încă depusă în Parlament pentru că partidul vrea să ajungă la 1.000.000 de semnături.

„În momentul de faţă sunt 21 de judeţe cu 20.000 de semnături, dar continuăm strângera, pentru că la Braşov au fost invalidate undeva la 15% dintre semnături. Trebuie să avem o rezervă în fiecare judeţ, ca să fim siguri că nu o să fie probleme cu unele primării. Continuăm strângerea peste tot, ca să ajungem la 23.000-24.000. Noul obiectiv este să atingem 1.000.000 de semnături, pentru că avem deja aproape 800.000 de semnături”, a declarat liderul USR, Dan Barna, pentru MEDIAFAX.

„Fără penali în funcţii publice” este o iniţiativă cetăţenească susţinută de USR, care şi-a propus să stângă 500.000 de semnături în şase luni pentru a modifica Constituţia. În acest sens, persoanele condamnate penal nu vor mai putea ocupa funcţii publice alese în stat. Înainte de începerea efectivă de strângere a semnăturilor, vor mai fi necesari doi paşi: avizul de la Consiliul Legislativ şi publicarea proiectului în Monitorul Oficial.

În prezent, integritatea membrilor din Guvern este reglementată prin lege, dar nu şi cea a reprezentanţilor autorităţilor publice locale, deputaţilor, senatorilor şi Preşedintelui României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO