Eveniment

Banii din schema de ajutoare de stat pentru industria ospitalităţii, în valoare de 2,1 miliarde de lei, încep să intre în conturile antreprenorilor. Până la finalul anului, se vor face plăţi în valoare de 1 miliard de lei, iar restul vor fi acordaţi în 2022

Banii din schema de ajutoare de stat pentru industria...

Autor: Adelina Mihai

23.12.2021, 09:00 84

♦ Carmen Pavel, J'info Tours: „Chiar azi (ieri - n.red.) au intrat banii: 50% din suma solicitată de 2,5 milioane de lei“ ♦ Radu Enache, Continental Hotels: „Ţin banii în rezervă. Nu poţi să gândeşti mai înainte de trei luni.“ ♦ BCR: „Am făcut 97% din plăţile pentru HoReCa“.

Peste 800 de companii din industria ospitalităţii, care au solicitat ajutor de stat prin aşa-numita „schemă HoReCa“, ar urma să aibă în conturi până la 1 miliard de lei până la finalul acestui an. Aproximativ jumătate din suma alocată schemei de ajutor de stat pentru HoReCa, în valoare totală de 2,1 miliarde de lei, va fi plătită anul viitor, spun reprezentanţii Ministerului Economiei.

Una dintre firmele care au încasat deja banii este agenţia de turism J'Info Tours, puternic afectată în 2020 de pandemie, în special din cauza scăderii semnificative a segmentului corporate, deoarece companiile au oprit călătoriile în interes de serviciu sau team-building-urile oferite angajaţilor ca beneficii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO