Eveniment

Băncile întreabă întreprinzătorii ce ştiu să facă, nu ce garanţii au

Băncile întreabă întreprinzătorii ce ştiu să facă, nu ce garanţii au

„Miza este ca Târgu-Mureş să devină un centru industrial şi tehnologic“

Autor: Laurentiu Cotu

07.06.2012, 00:03 298

Băncile sunt dispuse să acorde finanţări pentru IMM-uri doar dacă demonstrează că au capacitatea de a rambursa banii şi experi­en­ţa necesară pentru a-şi dezvolta afacerea.

"Vrem ca şi clientul să ne descrie toată activitatea pentru a ne da seama ce fel de credit are nevoie. Ne interesează motivul pentru care clientul ia banii, ce face cu ei şi când îi rambursează. Dacă acesta are sursă de finan­ţare, garanţia aproape că nu mai contează", spune Manfred Rauchwerger, senior vicepreşedinte executiv al Leumi Bank România, în cadrul reuniunii "Noi opor­­tunităţi de finanţare pentru IMM-uri în 2012", organizată ieri la Târgu-Mureş de Ziarul Financiar împreună cu Bank Leumi România.

Reprezentanţii administraţiei locale au afirmat că cele mai importante sectoare de dezvoltare pentru Târgu-Mureş sunt IT-ul, turismul, infrastructura şi sectorul medical.

"Noi am semnat un memorandum de dezvoltare cu IBM şi intenţionăm dezvoltarea unei platforme pe locul fos­tului aerodrom. Miza este ca Târgu-Mu­reş să devină un centru industrial şi tehnologic", a spus Ioan Chiorean, consilier în cadrul primăriei Târgu-Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO