Eveniment

Băncile încep să restrângă creditarea sectorului european imobiliar mai riscant

Băncile încep să restrângă creditarea sectorului...

Autor: Catalina Apostoiu, Bogdan Cojocaru

15.03.2017, 00:00 321

Băncile din Europa încep din nou să aibă temeri cu privire la sectorul imobiliar, scrie Bloomberg. Fondurile disponibile pentru investiţii imobiliare la nivel mondial au înregistrat o scădere pe bază anuală pentru prima dată din 2011, pe primul loc în acest sens situându-se Europa, în condiţiile în care creditele oferite sunt în scădere, relevă un raport publicat recent de Cushman & Wakefield.

Băncile sunt pregătite să ofere mai puţine credite decât înainte, în special pentru proprietăţi cu risc mai ridicat, indică raportul. O sumă totală de 435 miliarde de dolari este disponibilă pentru investiţii în sectorul imobiliar, cu 2% mai puţin decât cu un an în urmă, potrivit Cushman.

Pentru prima dată fondurile avânt drept ţintă investiţii în imobiliarele americane le-au depăşit pe cele din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, ca rezultat al aprecierii dolarului, relevă raportul citat. Investitorii au alocat în mod constant mai mulţi bani pentru sectorul imobiliar de la criza financiară în condiţiile în care dobânzile scăzute au diminuat randamentele titlurilor de datorie guvernamentale şi corporate. Acum, majorarea dobânzilor în Statele Unite şi nesiguranţa politică au stopat acest trend. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO