Eveniment

Bancherii spun că sunt îngrijoraţi de scăderea marjelor

Bancherii spun că sunt îngrijoraţi de scăderea marjelor

Autor: Liviu Popescu, Anelis Baciu, Sorin Pâslaru

10.06.2015, 00:07 294

Creşterea soldului de credite nu este un obiectiv în sine pentru bancheri, importantă fiind direcţia în care merge creditarea nouă, iar aici apar deja primele semnale că cererea din partea clienţilor începe să-şi revină mai puternic, atât pe segmentul de retail, cât şi pe corporate, a fost principala concluzie a celei de-a doua zile a conferinţei ZF Bankers Summit ’15.

„Stocul total de credite pe anumite segmente scade pentru că multe credite au fost externalizate sau au fost vândute. Contează volumul de credite noi. Va dura ceva timp să revenim pe o pantă pozitivă. Acum reducerea marjelor este mai mare decât reducerea volumelor, astfel că veniturile scad“, a declarat Andrei Caramitru, senior partner în cadrul firmei de consultanţă McKinsey, care a deschis a doua zi a conferinţei ZF Bankers Summit ’15.

Conferinţa ZF Bankers Summit ’15 a fost organizată în parteneriat cu Alpha Bank, MasterCard, Vodafone, CEC Bank, Imobiliare.ro, Garanti Bank, Marfin Bank şi PwC.

Bancherii trebuie să se obişnuiască însă cu marje de dobândă mai mici, aşadar cu venituri mai mici din creditare, ceea ce îi forţează să caute alternative de venit prin creşterea serviciilor tranzacţionate şi să-şi reducă costurile  prin descoperirea de noi canale de distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO