Eveniment

Banca Naţională a României va găzdui expoziţia „Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România”

Expoziţia „Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România” va fi găzduită de Banca Naţională a României (BNR) timp de două săptămâni, în sucursala BNR din strada Lipscani.

„Banca Naţională a României a fost creată acum 138 de ani ca o expresie a capitalului românesc. De-a lungul timpului, funcţiile sale s-au diversificat, băncile centrale primind şi alte roluri în societate, dar sprijinul în capitalul românesc a rămas o constantă. Fără capital românesc, fără iniţiativă antreprenorială locală, o bancă centrală independentă, aşa cum este a noastră, nu poate să îşi exercite pe deplin menirea si rostulˮ, a spus în cadrul festivităţii de deschidere a muzeului viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea.

Lansat cu ocazia Centenarului, în luna aprilie, Muzeul Antreprenoriatului subliniază importanţa antreprenoriatului românesc pentru economia României şi sărbătoreşte spiritul antreprenorial autohton, cu ocazia Centenarului. Iniţiativa aparţine companiei CITR Group.

Expoziţia ilustrează, în trei perioade istorice din ultimii 100 de ani, 30 de poveşti antreprenoriale: 10 antreprenori din perioada 1918 - 1945 (secţiunea Fondatori), 10 poveşti româneşti de succes de după ’89 (secţiunea Contemporani) şi alţi 10 antreprenori care au regândit regulile jocului (secţiunea Noua generaţie).

Din secţiunea noua generaţie fac parte Laurenţiu Bănescu, Andrei Botescu şi Alexandru Manda, Monica Cadogan, Ioan Iacob şi Radu Constantinescu, Oana şi Vlad Craioveanu, Răzvan Crişan, Mihaela Glăvan, Şerban Radu şi Nicoleta Dumitru, Mihai Simiuc şi Marius şi Dan Ştefan.

În secţiunea Contemporani au fost incluşi Dragoş Anastasiu, Florentin Banu, Doina Cepalis, Horia Ciorcilă, Dragoş şi Adrian Pavăl, Felix Pătrăşcanu, Ioan Popa, Iulian Stanciu, Dan Şucu şi Florin şi Măriuca Talpeş.

CITR Group a iniţiat acest proiect în urma studiilor realizate în rândul antreprenorilor în dificultate, care au arătat temerile şi dificultăţile antreprenorilor aflaţi în momente de cumpănă, dar şi faptul că economia României stă pe o bază fragilă: doar 4% dintre companiile locale sunt companii de impact asupra economiei (aprox. 23.000 de companii au active de peste un milion de euro), iar, din acestea, şi aşa foarte puţine, 50% sunt în stare de dificultate.

Expoziţia de la BNR va fi deschisă publicului între 27 septembrie şi 10 octombrie 2018, de luni până vineri.

 

Etichete: bnr,banca,expozitie,muzeu

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.