Eveniment

Banca Mondială: Creşterea economică nu poate veni fără investiţii private

no title

Autor: Sorin Pâslaru

12.11.2010, 13:50 17

Creşterea economică nu poate reveni în România fără investiţiiprivate, banii alocaţi de la stat pentru infrastructură şi alteinvestiţii fiind ineficienţi, a spus astăzi Francois Rantrua, şefulBăncii Mondiale la Bucureşti, într-o întâlnire cu presa.

"Banii publici nu sunt suficienţi pentru a readuce creşterea.Trebuie parteneriate public-privat şi investiţii străine", a spusRantrua.

Cătălin Păuna, economistul şef al Biroului Băncii Mondiale laBucureşti, a spus că estimarea personală pentru anul 2011 este căRomânia va avea o creştere economică de circa 1,5%, în linie cuestimările Guvernului, ale FMI şi ale Comisiei Europene.

Păuna afirmă însă că România trebuie să se bazeze mai mult peresurse interne de acum pentru a avea creştere economică şi maipuţin pe resurse externe.

"Factorii de creştere economică se vor schimba înspre resurseleinterne, publice şi private faţă de anii trecuţi când resursele aufost în primul rând externe", a spus Păuna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO