Eveniment

Banca Centrală americană îşi schimbă focusul dinspre stimularea economiei către susţinerea creşterii

Banca Centrală americană îşi schimbă focusul dinspre...

Autor: Catalina Apostoiu

12.04.2017, 00:00 408

Preşedinta băncii centrale americane Janet Yellen a declarat că misiunea acesteia se va schimba din acest moment, de la un exerciţiu postcriză de vindecare a economiei la unul menit să susţină progresele economice înregistrate, scrie Bloomberg.

Yellen şi colegii săi intenţionează să diminueze nivelul de susţinere acordat de banca centrală economiei americane în condiţiile în care sunt pe cale să-şi atingă obiectivele ce vizează ocuparea completă a forţei de muncă şi o inflaţie de 2%. Strategii iau în calcul încă două majorări de dobânzi în acest an, pe lângă cea operată în martie. Yellen a anunţat că se aşteaptă ca economia să continue să avanseze cu un ritm moderat şi că majorările graduale de dobânzi „ne pot duce unde ne dorim să fim“.

Aceasta a adăugat că este important să se evite o modificare prea lentă, dar şi prea rapidă, a dobânzilor. În acelaşi timp, şefa Fed a declarat că schimbările demografice şi creşterea redusă a productivităţii sunt factori care afectează economia americană. Aceasta a repetat de asemenea că supervizarea mai strictă a făcut sistemul financiar mai sigur şi că unele modificări legislative propuse în Congres ameninţă independenţa băncii centrale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO