Eveniment

Bacău devine Capitala Tineretului începând din luna mai. Galerie FOTO

Oraşul Bacău, Capitala Tineretului din România

Oraşul Bacău, Capitala Tineretului din România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.04.2017, 19:45 203

Oraşul Bacău va fi Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018, într-un program care propune dezvoltarea oraşului prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora.

„Misiunea pe care şi-a asumat-o Bacău prin depunerea candidaturii pentru titlul Capitala Tineretului din România este aceea de a susţine ideile tinerilor şi de a le transforma în realitate, atât prin organizarea de evenimente locale şi naţionale de impact, cât şi prin asigurarea infrastructurii dedicate activităţilor de tineret în domenii precum educaţia, cultura, participarea publică, munca şi antreprenoriatul, respectiv sportul şi sănătatea”, se precizează într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Municipiul Bacău şi Federaţia Tinerilor din Bacău, împreună cu Guvernanţa pentru Capitala Tineretului din România, formată din Consiliul Tineretului din România (CTR), Federaţia Tinerilor din Cluj (FTR), Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR), au semnat, marţi acordul de purtare a titlului Capitala Tineretului din România de către municipiul Bacău.

Acordul prevede ca oraşul să primească un premiu de 50.000 de euro din partea BCR.

Atât municipalitatea, cât şi Federaţia Tinerilor din Bacău îşi propun să organizeze între 2 mai 2017 şi 1 mai 2018, perioadă în care Bacău poartă titlul Capitala Tineretului din România, peste 100 de evenimente şi peste 1.500 de activităţi, cu 344.000 de beneficiari (locali şi naţionali) şi peste 1.800 de voluntari.

Printre aceste evenimente, se numără Streetfood Festival, Street Delivery, Film mai aproape, Vernisaj, Caravana de teatru şi film etc.

„Capitala Tineretului din România le dă organizaţiilor de tineret şi tinerilor curajul să îşi asume viitorul propriilor oraşe şi să demareze proiecte care le transformă în acord cu propriile aspiraţii”, spune Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România.

Bacău este al doilea oraş din România care poartă titlul Capitala Tineretului din România, după Timişoara, Capitala Tineretului din România între 2 mai 2016 şi 1 mai 2017. Programul naţional funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu purtat de Cluj-Napoca în anul 2015.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO