Eveniment

BAC 2016: Elevii susţin miercuri proba la Istorie şi Matematică, de la simularea Bacalaureatului

BAC 2016: Elevii susţin miercuri proba la Istorie şi...

Autor: Ioana Nicolescu

09.03.2016, 10:51 128

În continuare, joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării, care se poate susţine la una din cele 10 materii: Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Psihologie, Economie, Logică şi Filosofie.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, însă notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

„Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor”, precizează ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiectele sunt realizate pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de Bacalaureat, la nivel naţional, la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%) şi au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO