Eveniment

Aviz românilor din diaspora care vor să voteze la alegerile parlamentare. Klaus Iohannis: Nu avem garanţia că vor putea fi deschise secţii în toate ţările

Aviz românilor din diaspora care vor să voteze la...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

16.09.2020, 19:19 119

Preşedintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe românii din străinătate să se înscrie pentru votul prin corespondenţă pentru că autorităţile nu au garanţia că vor putea fi deschise secţii de vot în toate ţările pentru alegerile parlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că a fost unul dintre susţinătorii votului prin corespondenţă, dar că atunci când a fost introdus nu s-a pus problema unei pandemii.

„Atunci când am promovat votul prin corespondenţă ne-am gândit că ar fi bine să aibă posibilitatea românii din diasporă să voteze în condiţiile în care nu pot ajunge la secţia de votare. Nu ne-am gândit atunci la o pandemie, dar iată că procedura votului prin corespondenţă este una foarte utilă”, a spus Iohannis.

Acesta i-a îndemnat pe românii din străinătate să se înscrie pentru votul prin corespondenţă.

„Aş face un apel către diapora să se înscrie pentru votul prin corespondenţă. Nu avem nicio garanţie că se vor putea deschide secţii de votare în toate ţările unde avem români care doresc să voteze. Este foarte important să se înscrie, altfel, este posibil ca în unele ţări să nu poată vota”, a mai spus şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO