Eveniment

Avertisment fără precedent de la Rafila: Există pericolul ca tratamentul în secţiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important

Avertisment fără precedent de la Rafila: Există...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.11.2020, 10:12 4741

Există pericolul ca tratamentul în secţiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important, spune medicul Alexandru Rafila în contextul creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19.

„În ultima săptămână am ajuns la valori care au depăşit aşteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puţin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secţiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important”, spune Alexandru Rafila.

El spune că funcţionarea sistemului de sănătate publică, care trebuie să gestioneze aproape 10.000 de cazuri pe zi, „lasă de dorit”.

„Nu există practic o coordonare a direcţiilor de sănătate publică, care să poată să identifice toate persoanele infectate, să poată să facă anchetele epidemiologice şi să poată identifice şi să testeze contacţii acestor persoane. Dacă nu reuşim acest lucru, atunci infecţia va continua să circule în comunitate”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO