Eveniment

Averea lui Videanu, pusă sub sechestru până la suma recurentă de 50 mil. euro

Averea lui Videanu, pusă sub sechestru până la suma...

Autor: Catalin Lupasteanu

30.09.2013, 20:37 428

Averea puternicului lider politic al PDL Adriean Videanu, fost ministru al economiei, a fost pusă ieri sub sechestru în afacerea InterAgro - Romgaz.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat ieri că a fost instituit sechestru asigurător pe cinci imobile ale lui Adriean Videanu din Bucureşti, Ilfov şi Constanţa, până la concurenţa sumei de 277 de milioane de lei (50 mil. euro), pe 66.906 acţiuni de la trei firme şi pe sumele din conturile deschise la două unităţi bancare.

În dosarul în care Adriean Videanu este cercetat pentru complot şi subminarea economiei naţionale procurorii au mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise pe numele acestuia la două unităţi bancare, precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlu de dividende de către două societăţi.

Fostul ministru al economiei a fost ieri la DIICOT, procurorii aducându-i la cunoştinţă că au pus sechestru pe bunurile acestuia, în dosarul în care este acuzat de complot şi subminarea economiei naţionale.

Adriean Videanu a declarat, la ieşirea de la DIICOT, că este interesat să ofere toate informaţiile necesare anchetei şi să-i lămurească pe procurori că nu se face vinovat de acuzaţiile aduse.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian, fost şi actual ministru al economiei, şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai economiei, au aprobat şi susţinut în guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC InterAgro SA deţinută de Niculae, producând un prejudiciu de aproximativ 130 mil. dolari.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO