Eveniment

Autostrăzi cumulând peste 240 de kilometri se află în stadiu de proiectare pe masa Companiei Naţionale de Infrastructură. Evoluţia lucrărilor de infrastructură este însă pusă în pericol de creşteri semnificative ale preţurilor la materialele de construcţii din ultimul an

Autostrăzi cumulând peste 240 de kilometri se află în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.07.2021, 19:45 9606

Nouă sectoare de auto­stradă pentru România se află în stadiu de pro­iec­tare la Com­pania Na­ţională de Admi­nis­trare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lungimea totală a acestora fiind de peste 240 de kilometri, potrivit informaţiilor furnizate de companie la solicitarea ZF.

„Atragerea şi direcţionarea eficientă a fondurilor europene în infrastructură (aproape 8 miliarde de euro, respectiv 27% din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) pot reprezenta motorul ciclului de creştere economică postpan­demică sustenabilă din România“, spun reprezentanţii KeysFin, furnizor de servicii de business information.

Cel mai amplu proiect este un sector al autostrăzii de centură a Bucureştiului, care reprezintă 100 de kilometri. Doar pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, CNAIR nu a precizat care este lungimea în kilometri. Aceasta ar fi, de altfel, singurul proiect major din zona Moldovei, o regiune care a fost „uitată“ până acum din planurile de dezvoltare a infrastructurii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO