Eveniment

Autorităţile române iau în calcul limitarea curselor aeriene din cauza răspândirii COVID-19

Autorităţile române iau în calcul limitarea curselor...

Autor: Firuta Flutur

08.03.2020, 09:29 917

Cursele aeriene din România ar putea fi limitate din cauza răspândirii coronavirusului, anunţul fiind făcut de Nelu Tătar, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, în urma răspândirii virusului în Italia. 

"Din aceste 13 cazuri, 10 sau chiar 11 sunt de import, adică au venit din Italia. Avem doar două transmiteri directe, pe care le găsim cel al nepotului de 16 ani şi fetele din şcoală.În aceste condiţii, atât INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică -n.r.) cât şi Centrul Naţional de Boli Transmisibile emit şi se gândesc la ipoteza lărgirii ariei galbene din Italia. După cum am observat, autorităţile italiene au suplimentat zonele de carantină cu încă 12 localităţi şi, la nivelul ţării noastre, gândim extinderea la nivelul întregii ţări a zonei galbene, chiar şi limitarea curselor aeriene", a declarat Nelu Tătar, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, la Digi 24.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puţin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia, scrie BBC News.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO