Eveniment

Autorităţile din România nu detectează radioactivitate crescută în urma incendiului de la central nucleară din Ucraina

Autorităţile din România nu detectează...

Autor: Cosmin Pirv

04.03.2022, 09:23 66

Autorităţile din România nu detectează radioactivitate crescută, iar măsurătorile de vineri dimineaţa arată niveluri normale de radiaţii, după atacul de la centrala nucleară ucraineană Zaporijjia, anunţă ministrul Mediului.

„În prezent, autorităţile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiaţii după ce centrala nucleară din Zaporijjia din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forţele armate ruse. Nu există nici un pericol pentru populaţia din România”, a scris vineri dimineaţa pe Facebook Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Conform acestuia, Agenţia pentru Protecţia Mediului măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă va oferi informare în timp real asupra nivelurilor de radiaţii.

Ucraina a anunţat în cursul nopţii de joi spre vineri că un atac rusesc asupra centralei nucleare a provocat un incendiu la una dintre clădirile centralei.

Incendiul a fost stins vineri dimineaţa, după ce serviciile de urgenţă ucrainene au anunţat că iniţial au fost blocate să ajungă la faţa locului.

Centrala în sine nu a fost afectată, dar autorităţile se temeau că focul s-ar putea extinde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO