Eveniment

Autorităţile din Hong Kong au folosit gaze lacrimogene împotriva protestarilor

Autorităţile din Hong Kong au folosit gaze lacrimogene...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

21.09.2019, 14:28 241

Autorităţile din Hong Kong au folosit sâmbătă gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care au manifestat în regiunea autonomă după ce un grup pro-China a dat jos mesajele antiguvernamentale afişate, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Manifestanţii s-au adunat în oraşul Tuen Mun, unde au dat foc unui steag al Chinei, în timp ce alţii au distrus graduri din lemn şi metal pentru a bloca drumurile.

"Protestatarii au distrus clădiri din Tuen Mun, au aruncat cu diferite obiecte pe căile ferate şi au construit baricade în vecinătate, cauzând obstrucţionarea circulaţiei", a afirmat poliţia într-un comunicat.

"Protestatarii au aruncat de asemenea cu bombe cu petrol, ameninţând siguranţa celorlalţi oameni", se mai arată în comunicat.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 1.400 de protestatari au fost reţinuţi de la începutul protestelor, iar mulţi sunt inculpaţi.

Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat marţi că ea şi echipa sa vor începe să ţină sesiuni de dialog cu publicul, săptămâna viitoare, menite să pună capăt tensiunilor

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO