Eveniment

Autorităţile avertizează: 27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie au fost depistate în România. Cazurile predominante se regăsesc în Capitală

Autorităţile avertizează: 27 de cazuri noi cu tulpina...

Autor: Mediafax

05.02.2021, 18:54 131

27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie au apărut în România. Cazurile cu noua tulpină sunt predominante în Bucureşti, dar se regăsesc aproape pe tot teritoriul ţării, anunţă autorităţile.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă noi rezultate în cadrul studiului de secvenţiere a genomului virsului SARS-CoV2.

Astfel, din probele analizate au rezultat 27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie. Sunt 17 cazuri în municipiul Bucureşti, câte două cazuri în judeţele Ilfov, Cluj, Vâlcea şi câte un caz în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Galaţi şi Mureş.

Specialiştii atrag atenţia că este nevoie de o monitorizare atentă a evoluţiei noii tulpini, dinamica evidenţiată fiind o alertă în ceea ce priveşte relaxarea măsurilor de siguranţă, iar în continuare, cea mai bună soluţie pentru oprirea răspândirii virusului este vaccinarea împotriva COVID-19. Noua formă a virusului ar putea deveni dominantă în următoarea perioadă, mai susţin specialiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO