Eveniment

Autocar ucrainean răsturnat pe Autostrada Soarelui

Autocar ucrainean răsturnat pe Autostrada Soarelui
10.08.2015, 00:00 59

Poliţiştii iau în calcul mai multe variante care au dus la producerea accidentului de pe Autostrada Soarelui, în urma căruia două persoane au murit şi alte 48 au fost rănite, inclusiv varianta că şoferul bulgar care conducea autocarul cu ucraineni ar fi adormit la volan, potrivit IGPR.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ramona Dabija, a declarat că nu s-au stabilit cu exactitate cauzele producerii accidentului de pe Autostrada Soarelui.

Însă poliţiştii iau în calcul inclusiv varianta că şoferul bulgar, în vârstă de 33 de ani, care conducea autocarul cu ucraineni ar fi adormit la volan.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a mai precizat că la locul producerii accidentului nu sunt urme de frânare. Autocarul va fi transportat la sediul Poliţiei Autostrăzi pentru a fi efectuată o expertiză pentru stabilirea cauzelor accidentului. Purtătorul de cuvânt al IGPR , Ramona Dabija, a adăugat că în autocar se aflau un grup de elevi care fuseseră în tabără, două familii de bulgari şi alte persoane care se întorceau din vacanţă.

Autocarul în care se aflau 53 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, pe Autostrada Soarelui, iar în zonă au fost trimise circa 25 maşini de intervenţie, ale Serviciului de Ambulanţă şi ale SMURD, inclusiv maşina de intervenţie pentru victime multiple şi unitatea mobilă de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO