Eveniment

Autobuze monitorizate prin satelit, la Cluj

22.07.2004, 00:00 32



Transportul in comun din orasul Cluj-Napoca beneficiaza, de marti, in cadrul unui proiect pilot, de un sistem de monitorizare prin satelit al mijloacelor de transport, care permite trimiterea datelor in timp real catre calatori, pentru ca acestia sa stie cu exactitate cat timp mai au de asteptat in statii.



Deocamdata, in municipiu au fost amplasate experimental sisteme de monitorizare pe 30 de autobuze de pe cea mai circulata ruta.



Potrivit lui Liviu Neag, director general al regiei clujene de transport in comun, acest proiect vizeaza si culegerea de date privind consumul de carburant, numarul de kilometri parcursi de fiecare autobuz si calculul economico-financiar privind activitatea efectuata.



In perioada urmatoare, Regia de Transport in Comun Cluj-Napoca intentioneaza sa monitorizeze prin satelit inclusiv fluxul de calatori si numarul de bilete vandute la un moment dat.



Noul sistem nu va duce la o scumpire a biletelor si nici nu va implica reduceri de personal in cadrul RATUC, potrivit conducerii regiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO