Eveniment

Autobuz 100% electric produs în China, în circulaţie la Ploieşti

Autobuz 100% electric produs în China, în circulaţie...

Autor: Mediafax

06.08.2014, 00:00 2012

Un autobuz electric produs în China (foto) a fost pus în circulaţie, experimental, la Ploieşti, începând de marţi, timp de două săptămâni, autovehiculul funcţionând cu baterii reîncărcabile care asigură o autonomie de 250 de kilometri, transmite corespondentul Mediafax. Societatea Comercială Transport Călători Expres SA, firmă care aparţine Consiliului Local Ploieşti şi care are ca obiect de activitate transportul public în municipiul Ploieşti, a pus în circulaţie, începând de marţi, un autobuz electric pus la dispoziţie de reprezentantul oficial al unei companii chineze care produce astfel de vehicule.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Primăria Ploieşti, timp de două săptămâni autobuzul electric va circula pe principalele trasee din oraş. Vehiculul este propulsat de baterii reîncărcabile, fiind sută la sută electric, iar o singură încărcare a bateriilor asigură o autonomie de 250 de kilometri în condiţii de trafic urban.

Ploieştiul este al şaselea oraş din România în care acest autobuz este introdus în circulaţie experimental. Autobuzul electric produs de compania chineză a circulat pentru prima dată în toamna anului trecut pe străzile din Timişoara, anul acesta fiind testat de asemenea în Suceava, Braşov, Brăila şi Galaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO