Eveniment

Austria intră în a doua carantină, după ce cazurile cresc de 10 ori mai repede decât era anticipat. Franţa se pregăteşte de restricţii care vor fi impuse până în vara anului viitor

Austria intră în a doua carantină, după ce cazurile...

Autor: Ştefan Stan, Mediafax

14.11.2020, 22:46 854

Austria intră în a doua carantină, pentru două săptămâni şi jumătate, după ce cazurile cresc de 10 ori mai repede decât era anticipat. Cancelarul Sebastian Kurz a anunţat măsurile într-o conferinţă de presă la Viena sâmbătă, recunoscând că guvernul nu reuşeşte să oprească noile infecţii. 

Premierul Franţei, Jean Castex, a anunţat că pregăteşte restricţii până în vara anului viitor. „Va trebui să trăim cu virusul pe termen lung”, a spus prim-ministrul care a precizat că strategia de luptă anti-Covid va fi prezentată până la finalul lunii noiembrie.

„Va trebui să trăim cu virusul pe termen lung”, a declarat premierul Jean Castex sâmbetă, cotidianului Le Monde. El a anunţat că specialiştii lucrează la „reguli” pentru ţară până la sosirea unui vaccin împotriva coronavirusul.

„Atât timp cât nu vom avea vaccin, trebuie să oferim perspective asupra regulilor jocului,” a mai spus Jean Castex, care a prezentat strategia care va fi valabilă până la sfârşitul lui 2020. Următoarele restricţii ar putea fi impuse până în vara anului 2021.

„Un lucru este sigur: întrunirile festive şi de familie din sălile de petrecere nu vor mai putea fi reluate mult timp. La fel, barurile şi restaurantele care fac, de asemenea, parte din locurile cu puternică contaminare nu vor putea fi redeschise de la 1 decembrie, spre deosebire de magazinele de jucării, de exemplu,” a explicat premierul Franţei.

În timp ce Pfizer şi German BioNTech au anunţat luni, 9 noiembrie, că vaccinul lor are o „eficienţă de 90%” împotriva Covid-19, guvernul francez rămâne în gardă.

„Se apropie perspectiva unui vaccin. Există proiectul Pfizer, dar şi multe altele în faza de testare. Trebuie să te pregăteşti în timp ce rămâi precaut”, a precizat premierul Castex.

„Mi-e teamă că mulţi francezi nu se vor vaccina,” a subliniat el, în contextul în care, potrivit unui sondaj publicat de Ipsos în septembrie, Franţa se află printre ţările în care intenţia de a utiliza vaccinul este cea mai scăzută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO