Eveniment

Aurelia Mihai, Auchan; Tehnologia vine să ajute, să simplifice, să automatizeze, să optimizeze şi să crească productivitatea muncii

Conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”

Aurelia Mihai, head of talent (recruitment, learning and development), Auchan: Nu cred că putem anticipa cu foarte mare acurateţe cât de mult şi în ce ritm ne va schimba AI meseriile, întrucât suntem într-o etapă în care AI învaţă de la noi şi noi învăţăm să lucrăm cu ea.

Aurelia Mihai, head of talent (recruitment, learning and development), Auchan: Nu cred că putem anticipa cu foarte mare acurateţe cât de mult şi în ce ritm ne va schimba AI meseriile, întrucât suntem într-o etapă în care AI învaţă de la noi şi noi învăţăm să lucrăm cu ea.

Autor: Alexandra Cepăreanu, Ramona Cornea

12.04.2024, 00:05 33

„Tehnologia influenţează în direcţia schimbării modului în care oamenii îşi derulează munca, transformă meseriile. Unele meserii se modifică, altele dispar, dar apar şi meserii noi. Nu doar schimbarea, ci şi viteza cu care se schimbă lucrurile pun o presiune în direcţia eforturilor de adaptare atât pe angajaţi, cât şi pe organizaţii.

Tehnologia vine să ajute piaţa muncii, să simplifice, să automatizeze, să optimizeze şi să crească producti­vitatea muncii, este de părere Aurelia Mihai, head of talent (recruitment, learning and development) în cadrul Auchan.

„Tehnologia vine să ajute, să simplifice, să automatizeze, de aceea sunt de părere că rolul tehnologiei este unul pozitiv, în direcţia optimizării şi creşterii productivităţii muncii, în orice activitate. Iar în ultimii ani asistăm la o accelerare a acestui impact în toate domeniile. Cel mai mare impact asupra meseriilor viitorului cred că îl va avea inteligenţa artificială. Nu cred că putem anticipa cu foarte mare acurateţe cât de mult şi în ce ritm ne va schimba AI meseriile, întrucât suntem într-o etapă în care AI învaţă de la noi şi noi învăţăm să lucrăm cu ea”, susţine ea. În ceea ce priveşte modul în care influenţează tehnologia activitatea angajaţilor, Aurelia Mihai este de părere că tehnologia vine la pachet cu transformări în ceea ce priveşte meseriile, în ceea ce priveşte modul în care se schimbă lucrurile.

„Tehnologia influenţează în direcţia schimbării modului în care oamenii îşi de­rulează munca, transformă meseriile. Unele meserii se modifică, altele dispar, dar apar şi meserii noi. Nu doar schimbarea, ci şi viteza cu care se schimbă lucrurile pun o presiune în direcţia eforturilor de adaptare (învăţare, schimbare, renunţare la vechi abordări etc), atât pe angajaţi, cât şi pe organizaţii”, a explicat reprezentanta Auchan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO