Eveniment

Au sosit primele ambulanţe cumpărate de Primăria Capitalei cu nouă milioane de euro

Au sosit primele ambulanţe cumpărate de Primăria...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

27.11.2018, 15:36 154

Primele 10 ambulanţe din lotul de 106 autospeciale pe care Municipalitatea le-a achizitionat pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) au fost livrate. Municipalitatea a investit aproape 9 milioane de euro pentru achiziţionarea ambulanţelor.

„Mă bucur pentru că am reuşit să devansăm termenul pe care l-am anunţat în luna august, şi din cele 106 de ambulanţe, achiziţionate de Primăria Generală a Capitalei, pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, au venit deja primele 10. Până în luna februarie mai vin încă 60, restul urmănd să ajungă la Bucureşti pînă în luna iulie 2019”, a declarat, marţi, Gabriela Firea.

Primăria Capitalei a investit 8,6 milioane de euro pentru cumpărarea ambulanţelor, proprietarul autospecialelor fiind Municipalitatea, iar Ambulanţa beneficiează de ele gratuit, printr-un contract de comodat.

„Serviciul de ambulanţă are puţin peste 100 de ambulanţe, din care unele sunt deja epuizate fizic şi trebuie retrase", a mai afirmat Gabriela Firea.

„Peste 80% din parcul auto al Ambulanţei şi-a îndeplinit norma de casare, iar o mare parte din ambulanţe vor fi înlocuite, iar cele vechi care vor rămâne în circulaţie vor suplimenta capacitatea de intervenţie a serviciului”, a declarat şi Alis Grasu, managerul SABI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO