Eveniment

Atenţionare METEO: Valul de frig cuprinde toată ţara. Mai multe judeţe vor fi sub avertizare de cod portocaliu

Atenţionare METEO: Valul de frig cuprinde toată ţara....

Autor: Laura Buciu, Mediafax

25.02.2018, 13:00 112

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de luni, de la ora 4 până marţi la ora 20, în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei este vod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificările ale vântului şi viscol.

În aceste zone ninsorile vor fi moderate şi local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent; vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60-65 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. De asemenea, vizibilitatea va fi diminuată.

Luni, între orele 7 şi 23 va fi fi cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, unde se va depune şi un strat consistent de zăpadă, local de peste 30-40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

De asemenea, în Municipiul Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, luni, de la ora 10 până marţi, la ora 14 va fi cod portocaliu de vreme rea.

În aceste zone, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO