Eveniment

Atenţionare de la MAE pentru românii care călătoresc: Există risc de incendii de vegetaţie în mai multe zone din Grecia şi Croaţia

Atenţionare de la MAE pentru românii care călătoresc:...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

02.07.2019, 15:01 84

Ministerul de Externe informează românii care tranzitează sau vor să călătorească în Grecia că în mai multe zone este risc ridicat de incendii, gradul 4 din 5. De asemenea, autorităţile croate atrag atenţia asupra unui risc similar în regiunile Istria, Primorje şi Dalmaţia.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că există în continuare un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4, pe o scară de la 1 la 5), pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, pentru următoarele regiuni: Peninsula Attica; Viotia; Korinthia; Achaia; Ileia; Messinia; Lakonia; Argolida; Insula Skyros; Insula Lesvos; Insula Chios”, arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

MAE mai recomandă „consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi
reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”.

Şi pentru românii care se află, tranzitează sau călătoresc în Croaţia, MAE informează că autorităţile locale atrag atenţia asupra existenţei unui risc de incendii de vegetaţie, începând cu data de 1 iulie 2019, pentru zona de coastă a ţării, în regiunile Istria, Primorje şi Dalmaţia.

Ministerul de Externe „recomandă consultarea, pentru informaţii actualizate, a paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic croat – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr”.

Totodată, MAE reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 şi +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă,
specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341”, conform sursei menţionate.

Nu în ultimul rând, ministerul recomandă consultarea paginii de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro>, www.meteoalerm.eu<http://www.meteoalerm.eu> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO