Eveniment

Atenţie utilizatori: Cunoscuta aplicaţie Zoom nu mai este singură. La ce pericole se expun utilizatorii

Atenţie utilizatori: Cunoscuta aplicaţie Zoom nu mai...

Autor: Catalin Rosioru

08.06.2020, 13:44 212

Aplicaţia Zoom este folosită de zeci de mii de copii din România. Aplicaţia nu oferă criptare completă pentru conturile gratuite. Părinţii sunt îngrijoraţi din cauza pedofililor care pot accesa conturile gratuite.

Sunt foarte puţini cei care n-au auzit sau n-au folosit Zoom în ultimele luni. De la şedinţe şi întâlniri cu clienţii, la cursuri la care participă copiii.

Zeci de mii de copii din România folosesc versiunea gratuită a aplicaţiei Zoom, iar problemele de securitate ale aplicaţiei au ridicat deja semne de întrebare în multe ţări.

Reprezentanţii platformei au anunţat că datele pentru varianta gratuită vor fi criptate doar parţial pentru ca poliţia să aibă acces oricând.

Însă la fel de uşor, datele pot fi disponibile şi pedofililor care caută să racoleze victime prin aplicaţie. Nu degeaba un procuror din Statele Unite a numit Zoom „Netflix-ul pedofililor”.

Asta îl nelinişteşte şi pe Cosmin. El este tatăl unei fetiţe de şase ani care foloseşte aplicaţia pentru cursurile şcolare. Cosmin se teme că fiica sa ar putea fi oricând victima unui astfel de “prădător”.

„Poate să-l urmărească, să ia informaţii despre el, să-l vâneze, cum ar veni vorba, este strigător la cer. Mă face să-mi pun semne de întrebare dacă mai vreau să folosesc platforma sau nu”, a spus Cosmin Nedelcu, părinte, pentru MEDIAFAX.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO