Eveniment

Atenţie. Pâinea contaminată cu oxid de etilenă a fost retrasă de pe piaţă. Lanţul de supermarketuri le cere consumatorilor să nu consume produsele cumpărate în 6 octombrie

Atenţie. Pâinea contaminată cu oxid de etilenă a fost...

Autor: Mediafax

12.10.2021, 17:44 195

Două sortimente de pâine vândute într-un lanţ de magazine sunt retrase, după ce drojdia era contaminată cu oxid de etilenă. 

Conform ANSVSA, un lanţ de magazine recheamă produsele din gama de panificaţie achiziţionate în data de 6 octombrie, deoarece au în compoziţie drojdie, iar un ingredient al drojdiei a fost contaminat cu oxid de etilenă.

Este vorba despre bagheta french de 300 de grame şi de demi bagheta french de 110 grame.

„Cu toate acestea, produsele nu prezintă un risc direct pentru sănătate, deoarece concentraţia de materie primă pentru obţinerea căreia s-a folosit acest ingredient este foarte mică în produsele de panificaţie (sub 2,5%). Rechemarea priveşte exclusiv produsele din loturile comercializate în data 6.10.2021. Toate celelelate produse comercializate în raionul de panificaţie nu sunt afectate”, arată ANSVSA.

Lanţul de supermarketuri le cere consumatorilor să nu consume produsele cumpărate în 6 octombrie, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO