Eveniment

Ce aşteptări are mediul de business de la 2021? Economia îşi revine şi dobânzile rămân mici, însă şomajul creşte şi leul se depreciază în raport cu euro. Pandemia a impulsionat investiţiile pentru 3 din 10 companii

Ce aşteptări are mediul de business de la 2021?...

Autor: Răzvan Botea

27.04.2021, 17:15 352

Claudiu Vuţă, analist economic: Sentimentul este pozitiv. Mediul de afaceri este cumva în expectativă, însă este un procent ridicat de încredere.

Încrederea mediului de business în economia românească este la 73,5% pentru următoarele 6 luni, arată un sondaj realizat de Bucharest Business School, alături de platforma Project-E.ro. Potrivit studiului, încrederea mediului de business în piaţa forţei de muncă a crescut în T2/2020, prin comparaţie cu trimestrul anterior. Cei mai mulţi respondenţi ai studiului sunt de părere că şomajul va creşte în 2021, leul se va deprecia în raport cu euro şi inflaţia va creşte la 3-4%.

Claudiu Vuţă, analist economic şi unul dintre realizatorii studiului, a spus pentru ZF că este un sentiment pozitiv în mediul de afaceri din România cu privire la evoluţia economiei în acest an. „Sentimentul este pozitiv, oamenii se aşteaptă ca economia să evolueze pozitiv în anul curent, nici nu se poate întâmpla ceva negativ faţă de ce a fost anul trecut. Economia va creşte anul acesta”, a spus Claudiu Vuţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO