Eveniment

Astăzi este videconferinţa ZF/NNDKP Legal & Tax, ediţia a 6-a. La ce să se aştepte mediul de business de la fiscalitate pe final de 2021 şi în 2022, când una dintre condiţii pentru banii din PNRR este creşterea veniturilor în PIB?

Astăzi este videconferinţa ZF/NNDKP Legal & Tax,...

Autor: Răzvan Botea

06.10.2021, 00:04 373

Liderii mediului de business îşi fac acum bugetele pentru 2021 şi printre întrebările tuturor se află dacă vor exista creşteri de taxe şi cum va evolua relaţia cu autorităţile fiscale.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), o posibilă infuzie de 29,2 mld. de lei în investiţii în România în următorii 5 ani, vine şi cu condiţionalităţi pe care guvernul şi le-a asumat, inclusiv în domeniul fiscalităţii, precum eliminarea facilităţilor fiscale din anumite sectoare (construcţii, IT), precum şi creşterea gradului de colectare de TVA şi majorarea veniturilor ca pondere în PIB. Cum se va realiza această majorare de venituri? Vor fi creşteri de taxe? Sunt întrebări care stau pe buzele liderilor de business, care acum îşi fac bugetele pentru 2022.

Guvernul Cîţu a fost demis marţi prin moţiune de cenzură, iar o altă  întrebare este cum afectează căderea guvernului implementarea PNRR.

ZF şi casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) organizează cea de-a şasea ediţie a evenimentului Legal & Tax. Tema de anul acesta este impactul PNRR în mediul de business şi în economie, dar şi care sunt schimbările fiscale şi legislative anticipate de specialişti în 2021 şi 2022. De asemenea, unul dintre principalele subiecte abordate este cum va finanţa PNRR sistemul medical din România. Videoconferinţa va fi transmisă live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar, miercuri, 6 octombrie, începând cu ora 9:30.

Speakerii evenimentului sunt: Alina Timofti, Marius Ionescu, Adina Chilim-Dumitriu, parteneri NNDKP; dr. Wargha Enayati, fondator al Reţelei Private Regina Maria şi al Enayati Medical City, Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al grupul MedLife, dr. Ovidiu Palea, fondator şi director general al centrului medical Provita.

În a doua parte a evenimentului, specialiştii NNDKP Silviu Bădescu, Lucian Barbu şi Alexandru Aparaschivei, parteneri NNDKP Consultanţă, vor susţine o sesiune tehnică legată de tendinţele în fiscalitate în 2021 şi 2022.

 

ZF şi casa de avocatură NNDKP organizează astăzi, 6 octombrie, videconferinţa ZF/NNDKP Leagal & Tax, ediţia a 6-a: Care va fi impactul PNRR în economie şi business? Care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni? Evenimentul va fi transmis live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar începând cu ora 09:30

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO