Eveniment

Asociere Enel si E.ON de 1 mld. euro la CET Braila

04.12.2007, 17:59 38

Grupurile energetice Enel (Italia) si E.ON (Germania), prezente pe piata de profil prin intermediul activitatilor de distributie si furnizare a energiei electrice, se vor asocia cu Termoelectrica pentru constructia unui grup nou la centrala de la Braila, unitate aflata acum in portofoliul Termoelectrica. Noua unitate va avea o capacitate de 700-900 MW, investitia putand sa ajunga la aproximativ un miliard de euro.
"Vom avea in urmatoarele saptamani noi intalniri cu reprezentantii E.ON si Enel in cadrul carora va fi stabilit programul investitiei", a declarat Ioan Ungureanu, directorul general al Termoelectrica.
In compania care va fi infiintata pentru acest proiect, Termoelectrica va detine pana la 10% din capital, reprezentat de activele existente. Structura noii firme va fi definitivata pana la sfarsitul anului.
Totodata, Termoelectrica desfasoara proceduri de selectie a investitorilor si la centralele Doicesti, Galati si Borzesti, in vederea constructiei unor grupuri greenfield de producere a energiei cu capacitati instalate de 700 MW-900 MW fiecare, a caror constructie, daca va incepe anul viitor, va fi finalizata in 2012-2013. Pentru Doicesti ofertele angajante sunt asteptate pana pe 10-11 decembrie, iar pentru Galati si Borzesti pana pe 20 ianuarie 2008. Reprezentantii celor doua companii nu au comentat informatia pana la inchiderea editiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO