Eveniment

Asasinarea premierului Boiko Borisov, ordonată de un cunoscut traficant bulgar

09.11.2010, 14:58 88

Complotul de asasinare a premierului bulgar Boyko Borisov a fostpus la cale de o figură cunoscută în mediul interlop bulgar, scrieziarul bulgar Standard, la o zi după apariţia în presă ainformaţiilor legate de asasinarea premierului.

Potrivit ediţiei de luni a cotidianului 24 Ceasa, cu aproximativzece zile în urmă, serviciile de spionaj au interceptat convorbiritelefonice şi întâlniri ale unor personalităţi-cheie, descoperindcel mai recent plan de asasinare a lui Borisov, în schimbul sumeide 400.000 de euro. "Suma de 400.000 de euro este prea mică pentruviaţa mea", a declarat, ironic, Boiko Borisov, confirmând luniaceastă informaţie despre un complot de asasinare care l-a vizat,scrie Novinite.

Cotidianul Standard citează o sursă din cadrul serviciilor deinformaţii, potrivit căreia interceptarea a vizat un singur apeltelefonic, efectuat de pe teritoriul Bulgariei, cu o cartelăpre-pay, distrusă ulterior.

Experţi în informaţii secrete sunt, însă, de părere că ordinulde asasinare a premierului bulgar ar putea veni din partea unei"surse total diferite" şi că apelurile telefonice interceptate arfi putut constitui o încercare de "distragere a atenţiei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO