Eveniment

Ark Invest, una dintre cele mai cunoscute firme de investiţii, se aşteaptă ca Tesla să ajungă la o valoare de piaţă de 4 trilioane de dolari până în 2025

Ark Invest, una dintre cele mai cunoscute firme de...

Autor: Dorin Oancea

21.03.2021, 08:00 1140

Ark Invest, compania creată de Cathie Wood, se aşteaptă ca preţul acţiunii Tesla Inc să atingă marca de 3.000 de dolari până în 2025, relatează Reuters, care citează o notă de cercetare publicată vineri.

Ark se aşteaptă ca Tesla să ajungă la o valoare de piaţă de 4 trilioane de dolari în cel mai bun scenariu. Firma de administrare a investiţiilor mizează pe un preţ al acţiunii de 1.500 de dolari pe o piaţă în scădere (bear) până în 2025 şi de 4.000 de dolari pe acţiune pe o piaţă în creştere (bull).

De anul trecut acţiunile Tesla au crescut cu până la 400% până la 654,87 dolari la închiderea de vineri.

Ark Invest a majorat, de asemenea, probabilitatea ca producătorul de maşini electrice să obţină o maşină complet autonomă în termen de cinci ani şi a declarat că veniturile companiei din această activitate ar putea ajunge până la 327 miliarde dolari până în 2025. Firma aşteaptă ca veniturile din vehicule electrice ale Tesla să ajungă între 234 miliarde şi 367 miliarde dolari până în 2025.

ARK Invest a venit în centrul atenţiei pe Wall Street în ultimii ani, surclasând devenind unul dintre marii jucători din lumea investiţiilor. Cathie Wood este fondatorul şi CEO-ul acestei case de investiţii, fiind comparată de mulţi cu Warren Buffett. Cathie Wood şi-a făcut un nume destul de important în ultimii doi ani şi se poate lăuda cu rezultate foarte bune pentru cele cinci fonduri tranzacţionate la bursă (ETF-uri), întrucât fiecare a generat randamente de peste 100% în 2020. Printre abilităţile sale cheie se numără identificarea unora dintre cele mai importante tendinţe emergente, ceea ce a făcut-o să devină unul dintre cele mai urmărite nume de pe Wall Street.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO