Eveniment

Argeş, primul judeţ în care purtarea măştii devine obligatorie pe stradă. Premierul Orban anunţă posibile restricţii de la 1 august: limitarea programului teraselor şi cluburilor, purtarea măştii obligatorie în spaţiile publice aglomerate

Argeş, primul judeţ în care purtarea măştii devine...

Autor: Răzvan Botea

29.07.2020, 00:05 2977

„Amenzile sunt cele prevăzute de legislaţia în vigoare, de la 500 de lei până la 2.500 de lei. Se vor aplica amenzile în cuantum maxim pentru că suntem conştienţi că în acest moment trebuie să schimbăm modul în care insistăm asupra măsurilor care trebuie respectate şi asupra modului în care înţelegem că trebuie să le adoptăm.

Toate persoanle cu vârsta de peste 5 ani vor fi obligate începând de mâine să poarte mască în toate localităţile din judeţul Argeş, a anunţat marţi prefectul judeţului Emanuel Soare, într-o conferinţă de presă. În Argeş, au fost raportate circa 100 de cazuri de infectări cu coronavirus zilnic în ultimele zile.

„Amenzile sunt cele prevăzute de legislaţia în vigoare, de la 500 de lei până la 2.500 de lei. Se vor aplica amenzile în cuantum maxim pentru că suntem conştienţi că în acest moment trebuie să schimbăm modul în care insistăm asupra măsurilor care trebuie respectate şi asupra modului în care înţelegem că trebuie să le adoptăm. Scopul nostru este ca din acest moment fiecare cetăţean să respecte regulile, să poarte masca şi să respecte distanţa fizică. (...) Toate deciziile intră în vigoare din momentul acesta, cu excepţia obligativităţii purtării măştii, care va intra în vigoare de mâine dimineaţă (miercuri - n.r.)“, a spus prefectul, citat de Mediafax. Purtarea măştii va rămâne obilgatorie în localităţile din judeţul Argeş pe o perioadă nelimitată, până când numărul de infectări zilnice noi va scădea. De asemenea, programul teraselor va fi restricţionat până la ora 22:00 în timpul săptămânii şi 23:00 în week-end. „Orice operator care nu respectă legislaţia în vigoare va fi amendat şi închis pentru o perioadă de14 zile“.

În aceeaşi vreme, premierul Româniai Ludovic Orban a declarat marţi că măsurile restrictive care ar putea fi introduse de la 1 august se referă doar la limitarea programului de funcţionare al cluburilor şi teraselor şi la purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice deschise care sunt aglomerate.

„Singurele discuţii sunt legate de limitarea programului la cluburi şi terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel naţional, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că şi pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepţia legată de persoanele aparţinând unei familii, să fie regula de distanţare aplicată tuturor, cu excepţia copiilor. De asemenea, e discuţia legată de posibilitatea introducerii obligativităţii purtării măştilor în spaţii deschide aglomerate“, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Autorităţile au anunţat, marţi, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.151 de cazuri noi de COVID-19 şi 33 de decese. Până marţi, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19). Dintre ele, 26.128 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO