Eveniment

Arafat: Serviciul Puls a fost amendat anul trecut în urma unei inspecţii pe o ambulanţă, în trafic

Arafat: Serviciul Puls a fost amendat anul trecut în...

Autor: Ioana Nicolescu

09.05.2016, 08:46 105

Serviciul de ambulanţă Puls a mai primit amendă pentru nereguli anul trecut, în urma unei inspecţii neanunţate făcute de DSU, pe o ambulanţă Puls care se deplasa în trafic, a declarat Raed Arafat pentru MEDIAFAX.

Serviciul de ambulanţă Puls se afla în evidenţa autorităţilor, după ce anul trecut a fost amendat în urma unui control în trafic, pe una din ambulanţe. Mai mult, 41% din sancţiunile date serviciilor de ambulanţă pentru nereguli sesizate în urma inspecţiilor, anul trecut, au fost la firme private, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Mai departe, Arafat a explicat că există legislaţie care prevede controlarea serviciilor de ambulanţă publice şi private. „Noi controlăm în continuare aceste firme, numai că este ca orice control şi inspecţie, firmele respective au responsabilitatea să respecte legea şi când faci inspecţia şi constaţi că nu respectă legea, iei măsurile pe care le prevede legea. Este exact ca la circulaţia rutieră, dacă cineva nu respectă legea şi merge cu 150 de kilometri pe oră, poate că scapă o dată, scapă de două sau de trei ori şi după care poliţia îl prinde la un moment dat şi îl amendează, asta dacă nu omoară pe cineva şi atunci se iau măsuri mai dure. Şi aici e la fel, controalele şi inspecţiile se fac, dar este imposibil să avem un număr egal de controlori şi de inspectori cu firmele care trebuie să fie controlate. Întotdeauna serviciile de inspecţie şi control sunt mai mici şi atunci se planifică controlul", a afirmat Arafat.

El a precizat că inspecţia şi controlul se fac inopinant, dar uneori se fac şi anunţat "pentru anumite chestii". "Noi avem cel puţin în anul 2015 un număr de 76 de controale operaţionale (asta înseamnă împreună cu Ministerul Sănătăţii), 25 de inspecţii neanunţate la unităţile de primiri urgenţă şi la serviciile de ambulanţă publice şi private şi 46 de inspecţii în trafic, adică îi opream şi verificam ambulanţele acolo, şi încă 10 inspecţii ca urmare a unor petiţii şi sesizări. Din asta, avem, la privat, 41% din totalul de sancţiuni contravenţionale date. Sancţiunile se dau pentru diferite chestii, de la nepurtarea centurii până la faptul că găsim o ambulanţă care nu e ok, depinde pentru ce s-a dat sancţiunea. 41% din sanţiunile date firmelor private includ şi pe cei care au fost opriţi în drum şi nu aveau centură, şi cei care nu aveau ceva în maşină, şi cei care nu au respectat anumite reguli. Pulsul a primit anul trecut o amendă la unul din inspecţiile de trafic”, a explicat Arafat.

El a mai spus că recent a mai fost o situaţie în care o firmă de ambulanţe şi-a pierdut autorizaţia, însă nu a precizat care este firma respectivă sau pentru ce şi-a pierdut autorizaţia. „Acum un an, unul din serviciile de ambulanţă privată a pierdut autorizaţia pentru şase luni, nu este vorba de Puls, ci de altă firmă. Şase luni a durat aproape până au recăpătat autorizaţia lor şi au rezolvat problema”, a mai spus Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO