Eveniment

Arafat: Două elicoptere SMURD au fost trimise la minerii prinşi sub pământ

Arafat: Două elicoptere SMURD au fost trimise la minerii...

Autor: Otilia Ciocan Serescu

05.10.2017, 15:43 171

„Se intervine în subteran de către o echipă de salvatori. A fost mobilizat un elicopter SMURD de la Arad şi un elicopter care poate transporta victime multiple, de la Bucureşti. Din Deva au fost trimise mai multe ambulanţe şi maşini de terapie intensivă”, a spus Arafat.

Din informaţiile pe care le are până la acest moment, şeful DSU susţine că trei persoane sunt prinse sub pământ.

Raed Arafat a precizat că salvatorii fac eforturi să ajungă la victime, precizând că, se pare, se aud vocile persoanelor surprinse de malul de pământ.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, însă operaţiunea de salvare în subteran este făcută de salvatorii minieri de la Compania Naţională a Huilei din Petroşani, specializaţi în astfel de intervenţii.

Trei mineri sunt prinşi sub pământ, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat, mai mulţi angajaţi reuşind să iasă la timp.

Accidentul a avut loc joi după-amiaza, iar potrivit primelor informaţii mai mulţi mineri au reuşit să iasă la timp. Trei angajaţi au fost însă suprinşi de malul de pământ.

„Este greu de estimat durata intervenţiei, depinde de condiţiile de la faţa locului”, a declarat prefectul de Hunedoara, Fabius Szekely.

Acesta a precizat că a fost anunţat şi ITM şi că se va face o anchetă privind condiţiile de lucru din mina Lupeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO